Hoe maakt u een registratiedossier aan met IUCLID Cloud

Als u slechts enkele stoffen beheert, kunt u gebruik maken van IUCLID Cloud om uw dossier in IUCLID-formaat aan te maken.

U hebt een ECHA-account nodig om u aan te melden voor IUCLID Cloud en hiervan gebruik te maken. Werkwijze:

1. Ga naar de webpagina Clouddiensten van ECHA. Hier vindt u een korte beschrijving van de diensten en een reeks nuttige bronnen.
  2. Selecteer Toegang tot ECHA's Clouddiensten in het rechtermenu.
  3. Selecteer 'Login’ en voer uw loginnaam en uw wachtwoord in als u een account hebt. Als u nog geen account hebt, kunt u er een aanmaken door 'Registreren' te selecteren en vervolgens:
    1. basisinformatie in te voeren voor de omschrijving van uw account en
    2. uw rechtspersoon aan te maken. Het systeem zendt u vervolgens een bevestigingsmail, dat u moet verifiëren.
  4. Meld u aan voor IUCLID Cloud door de dienst IUCLID Cloud aan te klikken. U wordt gevraagd de algemene voorwaarden voor de dienst te lezen en te accepteren.
  5. Nadat u zich hebt aangemeld, kiest u voor toegang tot de webinterface van IUCLID Cloud.

Hierna volgen de voornaamste stappen die u moet doorlopen om uw registratiedossier in IUCLID-Cloud aan te maken.

1. Uw stofgegevensverzameling aanmaken

U begint met het opstellen van uw stofgegevensverzameling. Deze omvat de administratieve en wetenschappelijke gegevens over de stof die u registreert. Deze verzameling vormt de basis van uw registratie. U moet alle vereiste informatie over de eigenschappen van de stof, gebruik en blootstelling hierin opnemen. U kunt de gegevensverzameling te allen tijde bewerken, bijvoorbeeld wanneer u nieuwe informatie over uw stof vindt.

Als u informatie in uw stofgegevensverzameling hebt opgenomen die niet op de website van ECHA mag worden gepubliceerd, moet u dit aangeven met behulp van vertrouwelijkheidsvlaggen. Elk vertrouwelijkheidsverzoek moet nadrukkelijk worden verantwoord.

Controleer, voordat u verdergaat, uw stofgegevensverzameling op volledigheid door te klikken op 'Valideren' vanuit de hoofdweergave voor de stof. Dit laat zien of u de informatie in uw dossier moet aanpassen. Houd er rekening mee dat informatie die ECHA handmatig controleert geen onderdeel vormt van de controles die de Validatie-assistent uitvoert.

Het validatierapport geeft de velden aan die uw bijzondere aandacht behoeven. Om uw dossier bij ECHA te kunnen indienen, moet u alle indieningscontroles doorlopen. Kwaliteitscontroles helpen u de kwaliteit van uw gegevens te verbeteren. Toekomstige updates van IUCLID zullen meer kwaliteitscontroles introduceren om u te helpen een dossier van hoge kwaliteit samen te stellen.

2. Uw dossier aanmaken

Om uw dossier aan te maken, moet u de dossierheaderinformatie voor uw stofgegevensverzameling invullen en vervolgens ‘Dossier aanmaken' selecteren.

Let bij het bewerken van de dossierheaderinformatie op het volgende:

• Soort indiening: kies de juiste soort indiening. Registreert u een stof alleen voor standaardtoepassingen (stof wordt gebruikt als zodanig of in mengsels) waarvoor standaardinformatievereisten gelden? Registreert u een stof alleen voor gebruik als tussenproduct (stof wordt gebruikt voor het vervaardigen van een andere stof)? Bent u de hoofdregistrant of een mederegistrant?
  • Administratieve informatie: u kunt informatie, zoals uw hoeveelheidsklasse of registratienummer, als vertrouwelijk aanmerken.
  • Indien u in aanmerking komt voor een tariefvrijstelling voor stoffen in de hoeveelheid van 1-10 ton per jaar, geeft u deze informatie eveneens hier aan. Dit is het geval als u vrijwillig het standaardinformatiepakket verstrekt voor uw stof, zelfs als u de stof met minder informatie zou kunnen registeren.
  • U moet uw dossier een naam geven onder ‘Dossiernaam'. De naam moet u in staat stellen het dossier eenvoudig te identificeren binnen uw eigen systeem. Neem geen vertrouwelijke informatie in de dossiernaam op, aangezien de naam zichtbaar is voor iedereen met wie u het dossier deelt.

3. Uw dossier controleren

Nadat u uw dossier op basis van uw stofgegevensverzameling hebt aangemaakt, moet u het nogmaals controleren. Ook als de validatieassistent geen tekortkomingen aangaf toen u de stofgegevensverzameling liet controleren, is het van belang dat u ook uw definitieve dossier laat controleren – u hebt tijdens de dossieraanmaak mogelijk informatie toegevoegd die de volledigheid beïnvloedt.

4. Dien uw aanvraag in via REACH-IT

Zodra u tevreden bent met de gegevens in uw IUCLID-dossier, kunt u het via REACH-IT verzenden naar ECHA.

Dit kan worden gedaan door:

• kies 'Selecteren uit IUCLID Cloud’ in de indieningswizard van REACH-IT; OF
  • selecteer ‘Exporteren’ in de bovenhoek van de hoofddossierweergave in IUCLID Cloud om uw dossier op de computer op te slaan voordat u het uploadt en naar ECHA verzendt via REACH-IT.